Sirkus - hvor mye vet du egentlig?


Hei!

De fleste norske familier har nok minst èn gang i livet vært på sirkus. Men er du egentlig klar over hva som er bak alle de bra triksene til dyrene? 

Det vanligste dyret, og det alle gleder seg til å se er nok elefanten. Under opplæringen blir den slått og sparket opptil flere ganger på flere steder. Elefanten blir kommandert rundt, og sirkusarbeidrene tar ikke hensyn til hva elefanten egentlig trenger. Når de ikke lærer elefanten, står den gjerne i ro i flere uker, uten å kunne bevege seg. De har kjettinger på alle de fire beina, som er så stramme at de ikke kan bevege på seg i det hele tatt. Det eneste de kan, er kanskje bare å bevege føttene noen cm. Så det er nesten ingen folk som har noe peiling på hvordan dyrene blir behandlet når den ikke er ute på scenen. Jeg har lyst at flere folk skal bli bevisste på hva de egentlig betaler for å se på et sirkus. Forholdene er langt værre enn mange tror, og de fleste ville nok ikke gått på sirkus igjen, hadde de bare visst hva som egentlig står bak alle triksene. 

 

HER kan dere lese om elefanten Anne, og om hvordan hun ble misshandlet uten at noen grep inn. 

Ingen kommentarer

KAREN

25.11.2013 kl.17:59

Blir utrolig glad når jeg ser slike blogger som dette! Blir så glad for at jeg ikke er den eneste som ser ut til å skjøne problemet. Jeg er fult og helt imot bruk av PELS og brruk av DYR i sirkus!!

Skriv en ny kommentarHei og velkommen til min blogg. Dette er en blogg som i hovedsak vil bli holdt anonymt, men fokuset vil være på dyrs rettigheter. Jeg håper dere vil følge meg videre, og gjerne del innleggene mine på facebook! :)

For kontakt:
altfordyrene@hotmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡