Mot argumenter - Ikke bra nok


Hei igjen! 

Nå tenkte jeg å ramse opp noen idiotiske argumenter folk kommer med når det gjelder pels, og svare på dette. Hvis noen klarer å motbevise meg i disse argumentene, så skal dere få lov å skaffe dere jakken dere vil ha, eller luen med ekte pelsdusk. Men det tror jeg ingenting på at skjer, for det finnes ingen postivie sider med pelsdyrnæringen. 

"Vi spiser jo kjøttet i dyrene også da, så da er det jo greit"
Nei, dette er helt feil. Hvor ofte spiser du mink og rev til middag? Kjøttet i dyrene blir ikke brukt, og det blir bare kastet i en haug, og deretter brent. Det eneste de trenger dyrene til, er pelsen. Pelsen på hetten av jakken din, som ikke en gang holder deg varm. Pelsen som bare skal få deg til å se bra ut, og at flere dyr skal oftre seg for litt pynt på hetten. Hører dette logisk ut? Ikke for meg, hvertfall. Kanskje det hjelper deg med statusen din i samfunnet, men er det det som er det viktigste? Ikke dyrene sine lidelser for din skyld?

"De henger jo allerede i butikken, så da er det jo ikke jeg som dreper dyret"
Altså, for å få noe helt klart; Kjøper du jakken med pels, støtter du dyremisshandlingen. Det er et valg du har tatt, for å la moral vike for forfengelighet. Et flagg du skal bære om at du synes det er riktig, det at noen skal fødes for bare å mishandles, for et produkt som du ikke en gang trenger, eller er avhengig av. 

"Pelsen holder oss varm, vi trenger varme jakker"
Det var i gamle dager de var avhengig av pels, det var da de ikke visste om noe bedre. Men i dag har vi kommet såpass langt at vi vet bedre enn dette, og vi har mange gode erstatniger som er minst like varme og fine som de med pels. Jeg er kanskje enig i at ekte pels ser bra ut, men er det verdt det? Jeg tenker at grunnen til at noen kjøper disse jakkene, er vel fordi de ikke vet nok fra før. Hadde alle de som har disse jakkene visst det som foregår, så er jeg sikker på at mange hadde skiftet mening. Det er det jeg vil oppnå med denne bloggen, det å få folk som har lyst på f.eks. canada goose, til å endre mening. 

"Dyrene er jo døde før de blir pelsjakker"
I forrige innlegg ligger det en video som alle som vil ha jakker med pels på, burde se. Det viser at de som sier at dyrene er døde, det er helt feil. Hva forventer dere? At folk går rundt å leiter i skogen etter døde dyr som ligger på bakken? Nei, det er nok ikke slik det er. Mange millioner pelsjakker blir laget på bekostning av misshandlede dyr, helt fra de blir født blir de hold fanget i små, trange nettingbur i sin egen avføring. De får aldri kjenne jorden eller gresset de er skapt for å løpe på. 

3 kommentarer

Sigrid og Tiril

24.11.2013 kl.09:34

Jeg er også i mot pels! Det er rett og slett et helvete hele livet for dyra!

Ta en titt innom bloggen vår :)

Karoline

24.11.2013 kl.11:01

Sett deg litt inn i hvordan folk får kjøtt på bordet også, da. Er ikke så mye bedre skal jeg si deg.

Crogs pops

24.11.2013 kl.14:34

Litt uenig. 'Altså for å få hele .... Klart så støtter du dyremishandling hvis du kjøper ...' Kjenner jeg blir litt irritert fordi det er noen som ikke støtter dyremishandling BARE fordi de har cg, pjs, osv osv.

Jeg selv har pjs, men støtter ikke dyremishandlingen.

Enig med Karoline 'sett deg litt inn i hvordan ...,kjørt på bordet er ikke noe særlig bedre, det heller'

Syns man faktisk burde tenkte flere vei før man publiserer et offentlig innlegg.

Altfordyrene

24.11.2013 kl.15:05

Selvfølgelig tenker jeg flere veier, men jo, du støtter dyremishandling når du kjøper slike jakker.

Hadde ingen kjøpt disse, så hadde ikke firmaet fått penger, og hadde ikke kunnet fortsette industrien. Det jeg mener, som jeg nevner der, er å la moral vike for forfengelighet. Hvis du ikke vet hva det betyr, så vil det ai at du vet at det er galt å kjøpe en slik jakke fordi dyrene ikke blir behandlet bra, men du lar den "vike" for forfengeligheten, altså du bryr deg ikke, du bryr deg mer om din egen status.

Dette gjelder ikke bare deg, dette gjelder generelt alle med slike jakker. Det er vel ingen innerst inne som hadde kjøpt slike jakker hadde de bare visst alt om det. Jeg vil råde deg til å se videoer, lese om det og sette deg inn i ting før du kommenterer :)

Skriv en ny kommentarHei og velkommen til min blogg. Dette er en blogg som i hovedsak vil bli holdt anonymt, men fokuset vil være på dyrs rettigheter. Jeg håper dere vil følge meg videre, og gjerne del innleggene mine på facebook! :)

For kontakt:
altfordyrene@hotmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡