Pelsfarmer i Norge


Hei! 

Nå har jeg tenkt til å skrive litt om pelsfarmene i Norge, fordi dette er et tema som er tatt mye opp i media i det siste! Dette er noe av det verste jeg vet, dyr som blir holdt i fangeskap uten å virkelig ha fortjent det. Jeg gikk selvfølgelig i fakkeltog, og der var det en partileder (usikker på hvilket parti) som holdt en utrolig bra tale. Denne talen tenkte jeg å dele med dere nå, fordi den er så utrolig sann, og veldig mye bra fakta;

I verdens beste land å bo i er det blitt trendy å kle seg i døde kropper. I verdens beste land å bo i er det mulig å tjene store penger på innestengte dyr. I verdens beste land å bo i finnes det politikere som gang på gang ignorer at dyr blir torturert i motens navn.

Vell, i verdens beste land å bo i så finnes også vi. Sammen skal vi ta opp kampen for de som ikke kan kjempe sin egen kamp. Jeg vil si at vi praktiserer dyrerasime på mange måter i dag. Mange av oss har kjæledyr som hunder og katter, som vi elsker. Vi pleier de, gir de omsorg og gjør alt vi kan for at de skal ha det godt. Og når de dør, så kremerer vi eller gravlegger de, og gjør alt vi kan for at de skal få en verdig død. Hvordan kan da så mange som har kjæledyr mene det stikk motsatte om rev og mink? At en person kan sitte å kose med katten sin, mens hun samtidig skriver en ønskeliste til jul der canada goose på første plass, det forstår jeg virkelig ikke.   

Velger du å gå med pels, så er du etter min mening egoistisk. Du bryr deg mer om din egen status enn om livet til uskyldige dyr. I 2002 sa politikerene at hvis ikke forholdene blir bedre for dyrene skulle næringen avvikles. Forholdene har enda ikke blitt bedre, og næringen er heller ikke lagt ned. Dyrene sitter fortsatt i trange nettingbur, det er fortsatt samme situasjonen og politikerene fortsetter å overse saken. Pelsdyrnæringen er forkastelig, den er avskyelig og det er overhode ingenting med den som er verdt å forsvare.  At ikke alle skjønner dette, får meg virkelig til å tvile på menneskeheten.

Jeg liker å tro at vi bor i et demokratisk land, men når flere ti-talls av våre skattepenger går til å holde oppe denne næringen, mens flertallet av skattebetalerene er imot pelsdyropptrett, så begynner jeg virkelig å lure.

Avviklingen av pelsdyrnæringen er noe stortinget har lovet oss, vetrinærforeningen har gått inn for det, flertallet av den norske befolkningen har gått inn for det. Og om vi da ikke klarer å sette en stopper for pelsdyropptrett, så betyr det av vi her i Norge ikke klarer å ta pelsdyropdrett på alvor. Er dette virkelig noe vi vil ha hengende over oss? Et alternativ på noe som vi kan forbedre er å legge ned pelsfarmene og innføre portforbud.

Denne talen var så utrolig bra, og jeg kunne ikke fått uttrykket meg på en bedre måte enn det hun får gjordt i denne talen. Det med temaet dyrerasisme, så utrolig bra! Jeg har 0 respekt for sånne mennesker, med kjæledyr og ønsker seg canada goose. Kan dere se for dere katten deres henge på hetta deres kanskje? Nok om det, legg igjen en kommentar om din mening om denne talen. Var den bra/ikke bra? Hvorfor? Setter stor pris på tilbakemeldinger! 

 

PS: Sterke bilder, ikke anbefalt for følsomme personer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarHei og velkommen til min blogg. Dette er en blogg som i hovedsak vil bli holdt anonymt, men fokuset vil være på dyrs rettigheter. Jeg håper dere vil følge meg videre, og gjerne del innleggene mine på facebook! :)

For kontakt:
altfordyrene@hotmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡